011/630 5500 011/3232 386     Kralja Milana 15, Beograd

011/630 5500 011/ 3232 386

Zaštita podataka

Zaštita podataka i Politika privatnosti

Vlasnik vebsajta obrađuje podatke o Korisnicima sakupljene tokom procesa registracije u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.
Pristupom na vebsajt Korisnik je saglasan sa Pravilnikom o korišćenju, i na taj način je saglasan da vlasnik vebsajta ima pravo da koristi podatke koje je korisnik na sajtu ostavio.
U slučaju da Korisniku budu ugrožena prava ličnosti i/ili druga prava od strane drugog korisnika, Vlasnik vebsajta i vebsajt će o tome obavestiti nadležne državne organe.

Definicije politike privatnosti

Ova Politika privatnosti reguliše praksu prikupljanja informacija od korisnika prilikom korišćenja internet stranice https://www.dreamland.travel , kao i njihovo skladištenje u bazama podataka našeg preduzeća Kuća putovanja doo. Naša politika privatnosti obuhvata razloge kako i zašto sakupljamo, koristimo i štitimo Vaše lične podatke.

Zadržavamo diskreciono pravo da ovu Politiku privatnosti možemo izmeniti u svako doba i da tako izmenjen tekst postane važeći odmah po objavi istog na Web sajtu.

Nastavak Vašeg korišćenja Web sajta nakon izmena, podrazumeva da prihvatate sve uslove tako izmenjene Politike privatnosti. Stoga savetujemo korisnike da periodično ponovo detaljno pročitaju informacije sadržane u Politici privatnosti, kako bi bili informisani o eventualnim promenama.

2.2. Način prikupljanja i upotrebe podataka

Tokom Vaše posete sajtu možemo prikupiti vaše lične podatke koje su neophodne da podesite svoj nalog, u svrhu naplate ili isporuke kupljene usluge. Vaše lične podatke koristimo isključivo i samo kako bi omogućili da Vam obezbedimo proizvode i usluge koje želite radi zadovoljenja Vaših zahteva i potreba ili da Vam prilagodimo našu ponudu, tj. da je personalizujemo, unapredimo rad  Vebsajta, osigurali proveru administrativnih zadataka, uspostavili kontakt sa Vama, poboljšali naše oglašivačke i promotivne rezultate i poboljšali našu ponudu proizvoda ili usluga na tržištu, kao i u svrhu saradnje sa institucijama odgovornim za sprovođenje zakona.

Mi ne prodajemo i ne iznajmljujemo Vaše lične podatke trećim licima, za njihove markentiške potrebe a da prethodno nismo Vama dali mogućnost da tu opciju isključite. Međutim, mi možemo otkriti Vaše podatke našim poslovnim jedinicama i partnerima, koji su deo ove Politike privatnosti. Nikada i ni pod kojim uslovima nećemo zloupotrebiti Vaše lične podatke. U sledećim paragrafima ćemo Vam izložiti načine i razloge za moguće davanje Vaših informacija, za potrebe normalnog poslovanja Web sajta.

2.3. Skladištenje i čuvanje podataka

Preduzeće Kuća putovanja doo kao prodavac usluga i proizvoda na Vebsajtu ulaže maksimalne napore radi zaštite Vaše privatnosti kad ste "online" i "offline" korisnik. Vaše lične infrmacije se čuvaju na siguran i poverljiv način i obrađuju se na zakonit način i u skladu sa ovom politikom privatnosti. Preduzimamo odgovarajuće tehničke i organizacione mere radi zaštite od naovlašćenog i nezakonitog pristupa i obrade vaših ličnih podataka, uključujući i enkripciju vaših informacija. Mi ćemo Vaše informacije zadržati onoliko dugo koliko je potrebno da obradimo Vaš nalog, Vaše plaćanje, odradimo refundaciju sredstava, odgovorimo na žalbu ili Vam pružimo  promotivne informacije na koje ste se prijavili.

2.4. Kolačići (cookies)

Kolačić (cookie) je informacija sačuvana na Vašem računaru od strane internet stranice koju posetite. Kolačići obično čuvaju Vaša podešavanja, postavke za internet stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu internet stranicu internet pregledač šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da Vas prepozna i prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Cookie ili kolačić je mala datoteka postavljena na vaš uređaj koja nam omogućuje značajna unapređenja funkcionalnosti. Na primer, kolačići omogućuju nam da identifikujemo vaš uređaj, osiguramo vaš pristup našim stranicama, pa čak i saznamo ako neko pokuša pristupiti vašem nalogu sa nekog drugog uređaja. Kolačići takođe omogućavaju jednostavnije deljenje sadržaja na sajtu i pomažu u prikazivanju personalizovanog sadržaja. 
Koristimo dve vrste kolačića: trajne kolačiće i kolačiće sesije. Trajni kolačić nam pomaže nam da vas prepoznamo kao postojećeg korisnika. Tako vas sistem prepoznaje bez potrebe za ponovnim logovanjem. Nakon što se prijavite, trajni kolačić ostaje u vašem web browser-u. Kolačići sesije traju samo onoliko dugo koliko ste kod nas na web sajtu (obično samo tokom posete web stranici). Adobe Flash je još jedna od tehnologija koja može pružiti cookie-ekvivalent funkcionalnost. Adobe Flash je sposoban za pamćenje podataka na vašem uređaju (u datoteci izvan vašeg browser-a). Imajte na umu da nemaju svi browser-i mogućnost uklanjanja Adobe Flash "kolačića". Možete ograničiti ili blokirati Adobe Flash kolačiće kroz Adobe web stranice.
Kolačići se mogu koristiti za puno različitih stvari, kao što su: prepoznati vas kada posetite naš sajt, pamtiti vaše postavke postavke, dati vam personalizovano iskustvo koje je u skladu s postavkama (na primer: koje ste hotele poslednje pregledali ili sačuvali). Kolačići takođe čini vaše interakcije sa našim sajtom sigurnije i brže.

Ukoliko ne želite da naš Web sajt ima pristup Vašim kolačićima, možete ih blokirati. Većina web browsera Vam omogućava da blokirate kolačiće. To možete uraditi putem Podešavanja Vašeg web browsera. Imajte na umu da naš sajt možda neće raditi ispravno bez kolačića.

Koristimo kolačiće i druge tehnologije kako bi se osigurali svima koji koriste naš sajt da imaju najbolje moguće iskustvo. Nastavljajući sa korišćenjem naših usluga, prihvatate da se slažete se sa korištenjem kolačića i sličnih tehnologija u svrhu koju opisujemo u ovoj politici.

Sigurnost ličnih podataka
SVI PODACI SU STROGO ČUVANI I NE SLUŽE ZA DALJE PLASIRANJE TREĆIM LICIMA. OSTAVLJANJEM EMAILA, IMENA I SL. VRŠI SE PRISTANAK ZA SKLADIŠTENJE (prikazivanje na sajtu) OVIH INFORMACIJA ALI NE I ZA DALJE PLASIRANJE. Dream Land sve prikupljene štiti u skladu sa propisima koji regulišu zaštitu ličnih podataka i zakona o obligacionim odnosima. Vlasnik vebsajta izjavljuje da će koristiti podatke koje Korisnik ostavi isključivo u skladu sa Zakonom i da ih neće dostavljati trećim licima, osim u slučaju da su ti podaci javno poznati ili u slučaju da postoji izričit nalog sudskog i/ili upravnog organa Republike Srbije da takav podatak dostavi.

Na sve što nije regulisano odredbama ovog Pravilnika imaju se primeniti odredbe Zakona o obligacionim odnosima Republike Srbije. U slučaju spora nadležan je Privredni sud u Beogradu.

Za upotrebu web sajta korisnik potvrđuje, da je prihvatio prethodno opisane uslove i da se sa njima slaže.